Uppdaterad: 10 januari 2019

Så arbetar vi

På Norra Sorgenfri gymnasium är du som elev viktigast, och därför arbetar vi tillsammans för att varje elev ska trivas, utvecklas och känna gemenskap i skolan.

“Skolan är bra och här är väldigt lugnt. Vi respekterar verkligen varandra. Min klass är mycket bra och alla lyssnar på varandra. Lärarna är jätteduktiga och hjälper alla. Mitt favoritämne är svenska!”

Yusuf Osman

Vi arbetar klokt, erfarenhetsbaserat, tålmodigt och lyhört för att alla elever ska lyckas så bra som möjligt i sina studier. Vi låter forskningsresultat påverka utvecklingen av vårt arbete. Lärare på skolan deltar i olika forskningscirklar och kollegialt lärande är en viktig del i vårt eget lärande.

Du har tillgång till ett fräscht café, ett välkomnande uppehållsrum samt engagerad och välutbildad personal.

Hos oss får du tillgång till modern IT-utrustning och ett välutrustat bibliotek. Vi är en så kallad 1-1-skola där alla elever får låna en Chromebook.

På språkintroduktionen på Norra Sorgenfri Gymnasium arbetar vi för att skapa förutsättningar för elevernas förståelse för och delaktighet i samhället samt möjlighet för eleverna att få en meningsfull fritid och bredda sitt sociala nätverk. Tillsammans med flera organisationer och föreningar i Malmö erbjuder vi eftermiddags, helg- och lovaktiviteter samt Summercamp. Här kan du se en film om Summer Camplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Några av våra samarbetspartners är föreningarna Helamalmö, Tjejer i förening, Rädda barnen, Röda korset, Scouterna, Cykelfrämjandet, Stadsmissionen, Skåneidrotten, Fritidsförvaltningen, MFF, Malmö live, Organics without borders och Ensamkommandes förbund.

Vi satsar mycket på elevvårdsarbetet, där våra kuratorer, studie- och yrkesvägledare och skolsköterskor arbetar i team tillsammans med skolledningen. Vår elevhälsa arbetar förebyggande för att på bästa sätt hjälpa våra elever.

Språkintroduktion är för dig som är ny i Sverige och som behöver lära dig svenska och få betyg i grundskolans ämnen.

För att du ska lära dig mycket får du studiehandledning varje vecka med en lärare som talar ditt språk.

Du kan också få läxhjälp två gånger varje vecka. Där träffar du flera lärare som hjälper dig med olika ämnen.

Vi gör också studiebesök så att du får lära dig mycket ute i samhället.

Läs mer om språkintroduktion.

Bord med buffé

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén, Freddy Billqvist & Pelle Jernryd