Uppdaterad: 30 januari 2018

Språkintroduktion

På språkintroduktion studerar elever som är nya i Sverige och som behöver lära sig svenska och få betyg i grundskolans ämnen. Du studerar mycket svenska och flera andra ämnen.

När du ansöker till språkintroduktion skriver du test i svenska och matematik. Du intervjuas också om din tidigare studiegång, andra erfarenheter och framtidsplaner. Sedan placeras du i en grupp som passar din nivå.

Du kan ansöka hela läsåret. Vi har olika grupper som studerar olika snabbt. Vi hittar rätt grupp för just dig. Grupperna finns på Start, Mellan och Fortsättningsnivå.

På start studerar du med fokus på svenska.
Du får läxhjälp, studiehandledning och skola på loven.

Ämnen du läser:

• Svenska som andraspråk
  • Bild eller musik
  • Engelska
  • Modersmål
  • Matematik
  • Samhällskunskap
  • Geografi, historia eller religion
  • Idrott

På mellan studerar du fler ämnen med fokus på svenska. Du får läxhjälp, studiehandledning och skola på loven.

Ämnen du läser:

• Svenska som andraspråk
  • Bild eller musik
  • Biologi, fysik eller kemi
  • Engelska
  • Matematik
  • Samhällskunskap
  • Geografi, historia eller religion
  • Idrott

På fortsättning studerar du vid andra gymnasieskolor.
Nivån innehåller även flera ämnen.

Du väljer profil till exempel barn och fritid, idrott eller handel och administration. Olika profiler finns på olika skolor.

Läs mer på malmo.se/introduktionsprogram.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad händer efter språkintroduktion?

Ditt mål på Norra Sorgenfri gymnasium är att lära dig mycket svenska och uppnå kunskapskraven i så många ämnen som möjligt. Efter språkintroduktion finns det många möjligheter att läsa vidare.

Om du har uppnått tillräckligt många betyg kan du söka till ett nationellt gymnasieprogram.

Om du saknar några betyg, är kanske preparandutbildning eller yrkesintroduktion intressanta.

Du kan söka till Komvux eller en folkhögskola.

Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig att fundera över vad du vill. De hjälper dig också att söka till den utbildning du väljer.

ANSÖKAN TILL SPRÅKINTRODUKTION

Du kan ansöka hela läsåret. Vi har olika grupper som studerar olika snabbt.

Ansökan till Språkintroduktion gör du via formulär till gymnasieantagningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Frasse Franzén & Freddy Billqvist